Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ellen Claesson

Proactiv+

IMG_2437

Skrev för ett litet tag sedan om hudvårdserien från Proactiv+ som jag fick möjlighet att testa. Jag har varit väldigt nöjd med resultatet då jag har känt att min hy har blivit väldigt ren och fräsch efter att jag började använde den. Men min absoluta favorit är i serien är denna ”Redness Relief Serum”, ett serum som man ”rullar” över ansiktet och sedan låter sitta i 10 minuter innan man sköljer av. Den hjälper verkligen till att lugna min redan väldigt rödflammiga hy.

Vill du testa serien finns den att köpa här – Och jag tänkte dessutom passa på att tävla ut hela hudvårdsserien som jag testat från Proactiv+. Det enda du behöver göra är att kommentera detta inlägg med ett peppande tips om hur man kan få ett bättre självförtroende! För sånt är ju alltid bra att ha, visst? Själv har jag vissa saker som måste fungera för att mitt självförtroende ska vara på topp. Som till exempel min hy. Har du några knep? Berätta, så kan du både hjälpa andra och vinna härliga priser – Lycka till! Tävlingen pågår fram till och med 20 November. Vinnare är dragen, Carolina Berntz!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Jag har kämpat länge med att få ett bra självförtroende, det har handlat allt ifrån att jag har varit osäker på mitt utseende till att jag har blivit nedtryckt av nära för att jag inte har vågat säga ifrån. I våras tog jag tag i det och fick då lära mig av min terapeut, för att jag skall kunna acceptera mig själv så måste jag börja gilla mig själv. Jag måste bli bästa kompis med mig själv. Även om det låter knäppt så funkar det. Jag måste säga ifrån till mig själv när mina ”dumma” tankar kommer.
  Om jag tex har sagt något konstigt eller gjort något som jag tycker är dåligt så brukar jag säga högt till mig själv att det inte är så, ”att jag är bra nog, att jag har gjort allt jag kan”. Och det funkar! För att jag skall kunna va en så bra vän och flickvän som möjligt så måste jag börja älska mig själv och acceptera att jag är bra nog. Det är kämpigt och jag måste påminna mig själv om det många gånger. Men hur skall någon kunna älska mig om jag inte älskar mig själv först?!

  Matilda 2014-11-19 22:13:47
  Svara
 • Även om nya produkter och fina kläder kan boosta självförtroendet är mitt bästa tips att faktiskt acceptera sig själv och sitt utseende. Man behöver kanske inte älska det man ser i spegeln varje morgon, men först när man väljer att acceptera det man ser kan man bli vän med sitt utseende.
  Jag tror också på att omringa sig av människor som utstrålar positiv energi och som uppmärksammar människor i sin omgivning. Omger man sig av människor som ser ljust på livet kommer det att göra inverkan även på en själv. Komplimanger av olika slag från omgivningen är också ett väldigt effektivt sätt att bättra på självförtroendet.

  Jenni 2014-11-18 22:33:38
  Svara
 • Jag tror att man måste börja med att acceptera sig själv. det gäller nog att bara bestämma sig och sedan allt eftersom se allt det fina man har. en söt näsa, fint leende, rolig, genuin och så vidare! Hur man ser på sig själv kan antingen lyfta upp dig eller trycka ner dig – det är dags att vara snäll mot sig själv och inse sitt värde, då kommer andra också se det och förstå!

  Josefin 2014-11-18 20:42:44
  Svara
 • Jag tror att det var Audrey Hepburn som sa att det var de tjejer som var lyckligaste som var de vackraste, och tacksamhet är helt klart min bästa metod för att bli lycklig och stärka både kropp och själ. Att varje dag börja med att tänka eller skriva ner tio saker som man har att vara tacksam över får en att inse att små saker, som en finne på näsan eller något extra kilo inte spelar någon roll när man har två ben, tio fingrar och människor i ens liv som ser förbi allt man hänger upp sig på och älskar en för den man är. Prova, jag lovar att magiska saker kommer hända..

  Carolina Berntsson 2014-11-18 11:56:53
  Svara
 • Något som ger mig bättre självförtroende är när jag vet att jag har försökt att göra det rätta! Att t.e.x hjälpa någon välgörenhet, att åka och hälsa på min mamma och hjälpa henne med städningen. Jag mår så mycket bättre när jag vet att jag har hjälpt någon. Inget kan slå den känslan!
  Kram kram Amira 🙂

  Amira Sjöberg 2014-11-17 17:21:22
  Svara
 • Det bästa självförtroendet kommer dagen då man vaknar efter ett träningspass dagen innan.
  När man vet exakt i huvudet vilka plagg och outfit som man ska ha på sig.
  Tar en lång frukost, med massa nyttiga bröd alternativ och massa massa pålägg.
  Man har precis den tiden man önskar på å fixa håret å sminket.

  Åker till jobbet och känner sig snygg och bekväm. Då strålar det om en – det kallar jag självförtroende ❤️

  Melinda 2014-11-15 18:48:19
  Svara
 • Inget ger mig bättre självförtroende än min favvo-playlist på spotify. Brukar börja varje dag med HÖG volym på peppiga låtar i öronen på vägen till dagens göromål. Mitt näst-bästa tips är att investera i en bra highlighter för lite glow i fejjan. Alla lägger märke till ett glowigt ansikte 😀

  beth 2014-11-14 09:02:58
  Svara
 • Mitt bästa tips är att vara medveten om att man är älskad, omringad av bra människor, har åstadkommit någonting och faktiskt är frisk och välmående. Jag tror att ens självförtroende förstärks ifall man någonstans i bakhuvudet vet att man har människor runt omkring sig som tycker om en som den man är och att man själv har åstadkommit väldigt mycket genom sin personlighet och den utstrålning som man väldigt sällan är medveten om. Jag tror inte att självförtroende endast handlar om utseende, utan att man någon gång då och då kan påminna sig själv om vad ens självförtroende har gett en och kan ge en – genom att man bara accepterar sig själv och den som man är.

  Sofia 2014-11-13 23:38:25
  Svara
 • Man måste acceptera att självförtroendet kanske inte alltid är på topp. Men det bästa man kan göra då är att ta på sig något man trivs i, se sig själv i spegeln och ge dig själv ett stort leende. För vem är inte vacker då! 🙂

  Emmy 2014-11-13 21:14:39
  Svara
 • Det är viktigt att acceptera att självförtroendet kanske inte alltid är på topp! Men de bästa man kan göra då är att ta på sig något man trivs i, se sig i spegeln och ge sig själv ett leende. För vem är inte vacker då. 🙂

  Emmy 2014-11-13 21:10:46
  Svara
 • TRÄNING. Sätt på dig de träningskläder du trivs med + den musiken som gör dig mest peppad och kör bara! Självförtroendet boostas enormt. Testa!

  Leyla 2014-11-12 23:23:49
  Svara
 • När mitt självförtroende behöver en boost ser jag till att få människorna runt omkring mig att hjälpa mig på traven! Att omges av människor som tycker om en, hur man än ser ut eller känner sig är oslagbart! Självförtroende-dippar är som små vindar eller regnmoln, när de är borta kommer solen fram – precis som du!

  Emma 2014-11-12 21:19:16
  Svara
 • När självförtroendet svackar sådär som det gör ibland är det viktigaste för mig att omge mig med de människor som jag tycker om. Att inte behöva prestera eller försöka utan bara få vara och bli accepterad är som balsam för själen. För det är naturligt att må sämre periodvis och det är en legitim känsla precis som de andra, då kan det vara skönt att få låta den existera bland människor som inte kommer döma. Och sen när det är dags att ta sig ur det är det samma människor som är med och bygger och lyfter mig igen!

  Hanna 2014-11-12 12:50:28
  Svara
 • Jag själv är inte perfekt eller tiptop. Har också problem med en strulig hud som lever sitt eget liv, det finns ingen logik i varför och när mer finnar kommer och så vidare. Självklart tycker jag att det är väldigt jobbigt. Men jag försöker fokusera på annat istället, jag försöker att hålla igång och hela tiden hitta på saker. När jag gör nya saker eller vardagliga saker som att träna så har jag inte tid att tänka på min hy och jag tycker att det märks att självförtroende stärks av det. Jag blir glad och tänker inte på min brister och jag märker samma sak hos vänner som känner likadant. För mig har det fungerat bra och jag tror att det är något som skulle passa många. Hitta på saker med kompisar, familj, partner och så vidare, när man skrattar och har kul så märker man att det finns andra saker som är viktigare än just sin hy eller andra ”skavanker” som man tycker sig ha!

  Ha en härligt dag!

  Olivia 2014-11-12 11:11:12
  Svara
 • Av någon anledning så är det jäkligt lätt att glömma allt grymt man gjort, och förbaskat svårt att förtränga de mindre bra sakerna/eventuella misstagen.
  Jag har mitt drömjobb med enormt mycket ansvar, och det är lätt att man börjar tvivla och gå in i negativa tankar. Mitt enklaste tips, är att jag varje dag när jag promenerar till kontoret lyssnar på The World Greatest med R Kelly. Funkar alltid!

  Malin 2014-11-12 10:41:34
  Svara
 • Följ ditt hjärta. Om ditt hjärta säger att något är fel, sluta. Om ditt hjärta säger ja, gör det. Jag tror att om hjärtat mår bra så mår själen bra och du får bättre självförtroende.

  Elin S 2014-11-12 09:41:46 http://elinelva.blogg.se
  Svara
 • Ett gott självförtroende för mig är något man utvecklar utefter egna erfarenheter. Upplevelser, oavsett om de är bra eller dåliga, stärker och bygger upp självkänslan. Det är alltså viktigt att man kontenuerligt påminner sig om vad man har åstadkommit och gått igenom. Du kan ha varit svårt sjuk och lyckats blivit frisk, förlorat något/något oerhört värdefullt, kommit in på utbildningen du vill läsa eller fått ditt drömjobb. Även små petitesser i vardagen som att ge komplimanger och vara trevlig mot folk ger otroligt mycket tillbaka i längden och därmed en finare självkänsla.
  Alltså – rannsaka dig själv och påminn dig om det du lyckats prestera samt var en god medmänniska!

  Amanda 2014-11-12 07:11:03
  Svara
 • Hej ellen! Mitt bästa knep för att få bättre självförtroende (speciellt när man har en dålig dag) är att piffa till sig lite extra! Som att sätta på sig favvotröjan och lite mer smink eller fixa till håret mer än vanlig för att man ska känna sig lite finare! 🙂

  Älskar din blogg! Kramar 🙂

  Josefine 2014-11-12 03:49:16
  Svara
 • Det bästa för att boosta självförtroendet är att hitta kickar, livets små adrenalintändare. Jag har alltid vågat mycket i livet men så kommer man in i svackor ibland, när det inte finns glöd utan bara grå vardag. Då tar jag tag i något, gör något jag skjutit på länge för att jag inte ”har tid” eller någon annan fånig ursäkt. Jag älskar adrenalin och utmaningar, när jag tagit mig an en utmaning och klarat en något nytt så älskar jag stunden mig själv och livet. Det kan vara mål som att springa Midnattsloppet, hoppa fallskärm eller bara äntligen ta tag i att lära sig skejta.

  Li 2014-11-11 22:55:56
  Svara
 • Mitt bästa tips för att få bättre självförtroende är att testa på nya saker. Saker som kanske visar sig vara något du inte är supermegaasduktig på från dag 1, tex en ny träningsform. Om du håller fast vid att du ska göra detta, så kommer även resultaten. Och ju bättre man blir på något, oavsett vad det är, desto mer självförtroende får man. Att utvecklas är som att ge själen världens största chokladkaka 🙂

  Malin 2014-11-11 20:32:27
  Svara
 • Kolla tillbaka till något du gjort tidigare. Något bra som du är riktigt stolt över. Ett bra betyg, hårt arbet som ger resultat eller bara något som får dig att le när du tänker tillbaka. Tänk, Vem som helst skulle inte kunna göra det här! Klappa dig själv på axeln och ge dig själv komplimanger. Var bäst för ett ögonblick, när du tänker tillbaka till resan du gjorde helt själv. Hitta dina alldeles egna specialitéer och låt dem skina mer än allt och alla!

  Alicia 2014-11-11 20:29:45
  Svara
 • Det finns ju mkt man kan göra för att få upp självförtroendet såsom omringa sig med bra människor, piffa upp sig, göra bra ifrån sig på jobbet/ skolan osv men något som jag alltid får jävla kick av är att utsätta sig för något nytt. Kan vara något Så som börja dansa, spela piano eller måla eller gå en matlagningskurs. Man kan göra det med en vän men jag brukar göra de själv för jag känner mig alltid extra stolt över mig själv när jag göra något på egen hand 🙂 och plus att man öppnar upp sig mer anser jag om man är på egen hand. Och då kanske man på köpet träffar nya intressantar människor. Inte alltid lätt att våga helt ensam men jag lovar att självförtroende sprutar när man väll gjort det en gång eller två!

  Nanna 2014-11-11 18:50:03
  Svara
 • Det finns saker som kan stärka självförtroendet, men en välfylld garderob, pengar på bankontot eller en vältränad kropp, betyder ingenting om du inte tror på dig själv. Så mitt tips till bra självförtroende är att lita på dig själv, att DU duger precis som DU är och LE mot världen 🙂

  Malin 2014-11-11 17:56:42
  Svara
 • Hej! Mitt tips för ett bättre självförtroende är helt enkelt genom att tro på sig själv! Glöm att konstant tänka på vad alla andra tycker och tänker, satsa mer på att utveckla och lär känna sig själv. Genom att vara sund med sig själv strålas också till andra. 🙂

  annina 2014-11-11 17:33:07
  Svara
 • har använt den förra variante n av proactive i flera år men slutade för något år sedan för att hitta något som hjälper mig bättre, har haft acne av och till i flera år och nu 22 år gammal känns det inte helt rätt och är så fruktansvärt trött på det nu. Ibland är det svårt att se bortom finnarna men jag försöker istället alltid vara glad och trevlig mot folk och genom bra bemötande tycker jag att man ibland får lite bättre självförtroende. Också genom att göra saker som jag vet att jag är bra på.
  Har genom åren lärt mig acceptera att jag inte har prefekt hy och det är tråkigt att höra att det är såpass viktigt för dig med en bra hy då jag inte anser att det definierar en som person! Tur man får tycka olika!
  Hade varit kul att vinna denna nya variant av proactive och se om den kan göra ett under mot min hy.
  Kul att den hjälpt dig!

  Elin 2014-11-11 17:17:33
  Svara
 • Vad kul att serien fungerar! Då håller den ju vad den lovar 😉

  Madeleine 2014-11-11 17:03:10 http://bymadeleine.devote.se
  Svara
 • Min tips på att få bättre självförtroende är att ge sig själv komplimanger, se dig själv som en unik person och istället för att tänka på alla negativa sidor börja tänka på det positiva sidorna hos dig själv.Detta har funkat för mig, för bara något år sedan var mitt självförtroende nere på botten och efter att jag började tänka så här så har jag verkligen stärkt mitt självförtroende och idag är jag nästintill uppe på toppen. Ingen är perfekt och det ju egentligen det som är så PERFEKT med oss människor 🙂 Ta fram det bra hos dig själv så kommer även ditt självförtroende höjas, skriv dina bra egenskaper på en lapp och sett den på kylskåpet eller något annat stället som du alltid går förbi. Garderobsdörren till exempel, så kanske du innan du klär på dig hinner tänka att oavsett vad du tar på dig så är du dösnygg ändå:) <3

  Emma 2014-11-11 14:29:46
  Svara
 • Mitt bästa tips är att ta på sig något riktigt snyggt, möta upp sina bästa vänner och gå ut och äta en riktig pang-middag. Dela en flaska bubbel och bara prata en massa skit! Det ger mig så mycket energi och glädje och det känns som ens självförtroende höjds lite mer när man får så mycket kärlek från sina vänner!

  Lisa 2014-11-11 14:26:41
  Svara
 • Att försöka tänka positivt är mycket lättare sagt än gjort. Jag känner själv att jag är expert på att hitta fel på mig själv. Men så en dag fick jag höra av en som jobbar med hudvård att jag har bland den finaste av hy i ansiktet hon någonsin jobbat med .
  Jag har i övrigt enorma problem med eksem av och till på kroppen. Detta, om min hy i ansiktet, är något jag tänker, både högt och lågt, för mig själv, när jag är deppig. Kanske inte alltid fungerar, men väl att detta har någon sagt till mig, och då försöker jag dra nytta av detta beröm. Att vända någontsom annars håller dig tillbaka (som mina eksem) till att faktiskt tänka ”jag har fin hy i ansiktet”.

  Få pepp till att kunna berömma dig själv av andra på detta sätt och plocka fram det ofta!! Det lyfter ditt självförtroende.

  Emma 2014-11-11 12:57:57
  Svara
 • Unna dig. Köp en bra brun utan sol-produkt om du känner dig fräschare när du är brun. Gå till frisören om du känner dig tråkig i håret. Fixa naglarna. Drick ett glas vin efter en stressig dag på jobbet. Omringa dig av människor som lyfter dig och inte tvärtom. Köp fina underkläder. Ta ett fotbad eller ett bubbelbad. Boka in en massage eller en spahelg. Baka en kaka. Köp den där klänningen. Att unna sig saker får en ofta att må bättre, och mår man bra så höjs självförtroendet! Kram

  Linnea 2014-11-11 10:23:57 http://nattstad.se/sandbergs
  Svara
 • Om du har noe du er misfornøyd med ved din kropp, hud eller hår, ikke bruk all din energi på disse ”problemene”! Fokuser på det du er fornøyd meg og fremhev dette! Dessuten, det er nok bare du som tenker over det, de andre vil se de fine sidene av deg.

  Malla 2014-11-11 09:40:01
  Svara
 • Mitt bästa tips för att öka självförtroendet är att träna. Så fort jag slappar och inte hinner med så blir hela jag lite sämre men så fort jag kommer igång igen så känner man sig så otroligt mycket bättre, piggare, gladare och självsäkrare.

  Elisabet 2014-11-11 08:59:28
  Svara
 • Strunta inte i duschen – Duscha/tvätta håret på morgonen om du känner att du har behov, hur många gånger har man inte struntat i att göra detta pga av lathet, för att sen behöva gå runt och känna sig ofräsch och ful en hel dag! En dusch och ett kontinuerligt matintag under dagen gör susen för självförtroendet!

  Carin 2014-11-10 22:18:10
  Svara
 • Mitt bästa tips för att öka självförtroendet är att varje dag ta sig tid till att planera sin outfit och look inför nästa dag. Lägg fram kläder, välj ut vilka skor du ska ha till och tänk igenom hur du vill sminka dig och ha håret för att vara extra snygg nästa dag. Varför man då ska lägga tid på detta är för att jag har märkt att jag känner mycket säkrare och framförallt SNYGG om jag har på mig en kick ass-outfit som är genomtänkt. Så släng inte bara på dig vad som helst för att sedan gå runt och ångra dig och känna dig risig hela dagen – lägg istället lite tid och energi så kommer belöningen genom ett bättre självförtroende.

  Olivia 2014-11-10 22:03:41 http://Evelinaolivia.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!